Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У ІЗОЛЯЦІЇ покажуть, як можна давати нове життя занедбаним індустріальним зонам великих міст. У приміщенні фонду відбудеться виставка архітектурних й урбаністичних проектів, які змінюють англійські та українські промислові території.

27 квітня 2017 року фонд презентує виставку Living by Industry, присвячену трансформаціям пост-індустріальних зон, кураторами якої є британські архітектор Пол Джонс (Нортумбрійський університет) та урбаніст Нік Данн (Ланкастерський університет). Для фонду ІЗОЛЯЦІЯ, що займає одну з будівель Київського суднобудівельно-судноремонтного заводу, виставка Living by Industry стане приводом розпочати дискусію щодо реконструкції району індустріального Подолу.

На виставці будуть представлені проекти з ревіталізації промислових об’єктів, створені архітекторами, науковцями та студентами з Північної Англії. Виставка складається з двох частин: перша презентує архітектурні відповіді на проблеми занепаду міст та постіндустріальних ландшафтів у Північно-Східній Англії; друга досліджує територію навколо креативної спільноти IZONE у Києві, що займає одну з будівель діючого Київського суднобудівельно-судноремонтного заводу на Подолі, реконструйовану британським архітектором Ріком Роуботамом у 2015 році.

Читайте також: Друге дихання: арт-кластери на території київських промзон 

Проекти трансформації постіндустріальних ландшафтів у Англії

У минулому Північ Англії була локомотивом промисловості. Саме у цьому регіоні розпочалася промислова революція, і протягом його золотого віку 70% всіх кораблів світу вироблялися тут; так само й перший потяг і залізниця, що спричинили ще одну революцію в транспортуванні товарів і послуг у всьому світі, були вперше запущені у Північно-Східній Англії. Однак в останні десятиріччя 20-го століття промисловість у Великобританії занепала, лишивши по собі забруднені землі, промислові руїни, серйозні загрози для здоров’я та соціальні проблеми, пов’язані з високим рівнем безробіття. Ці постіндустріальні поселення повільно перебудовуються та знаходять нові економічні можливості; і тим не менш, проблема спустошення міст залишається.

На виставці буде презентовано добірку теоретичних архітектурних та урбаністичних проектів, покликаних покращити ситуацію в цих постіндустріальних регіонах за допомогою споруд, що стануть каталізаторами нових можливостей працевлаштування й освіти. Частина проектів також розглядає перспективи нових індустрій для регіону, що використовуватимуть відновлювану та чисту енергію.

Читайте також: ІЗОЛЯЦІЯ: культура великого міста 

Case study: ІЗОЛЯЦІЯ

Автори проекту, розробленого для фонду ІЗОЛЯЦІЯ, студенти британського Нортумбрійського університету, які відвідали креативну спільноту IZONE в рамках проекту Architecture Ukraine взимку 2016 року, пропонують ідеї ревіталізації будівлі та навколишньої території з метою перетворення її на культурний квартал у Києві. Проект включає плани створення додаткових виставкових просторів, студій та майстерень для митців і дизайнерів, просторів для проведення подій, житла, кафе та зон відпочинку, а також театру під відкритим небом. Крім того, окремо буде представлений проект Естетика пейзажу – IZONE – добірка малюнків і світлин Шона та Джо Янґа, які задокументували постіндустріальний ландшафт навколо будівлі IZONE як місце особливої краси.

Виставка Living by Industry стане продовженням масштабного проекту Architecture Ukraine фонду ІЗОЛЯЦІЯ, який розпочався 2015 року та на сьогодні включає міжнародну резиденцію для митців, архітекторів і урбаністів у Маріуполі, дві pop-up виставки та спеціальний павільйон на Венеційській архітектурній бієнале 2016 року.


Місце: Креативна спільнота IZONE

Адреса: вулиця Набережно-Лугова 8, другий поверх

Дата: 27 квітня – 14 травня 2017

Час: 12:00 – 20:00, без вихідних

Вартість: Безкоштовно


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23181 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button