Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Йдеться про диплом про вищу освіту керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка.

Журналісти програми «Схеми» провели розслідування та знайшли копію підробленого диплому.

Для того, щоб обіймати керівну посаду у КМДА, треба мати вищу освіту: рівень бакалавра, а також рівень спеціаліста чи магістра (зараз спеціалістів прирівняли до магістрів). У біографічній довідці на сайті держадміністрації не вказано, де саме Володимир Бондаренко отримував юридичну освіту бакалавра. Проте журналісти виявили, що раніше у ЗМІ зазначали, що він має диплом Львівського національного університету ім. Івана Франка. Туди був направлений запит, і виявилось, що такій студент у цьому виші ніколи не навчався. У КМДА відмовились надавати копію диплома Бондаренка, але іншу копію вдалось знайти в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка – там, де чиновник навчався на спеціаліста.

Таким чином, журналісти довели існування диплому-підробки, адже копію Бондаренко надав під час вступу у київський виш, при цьому серед студентів чи випускників Львівського університету його немає. Наразі у поліції відкрито кримінальне провадження за цим фактом. Сам Володимир Бондаренко перервав інтерв’ю з журналістом «Схем» після питань про його кар’єру і освіту та сховався за зачиненими дверима.

Раніше також з’ясували, що інший екс-чиновник КМДА, директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель, також не навчався у ВНЗ в Івано-Франківську, звідки має диплом.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button