Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Київпастранс» розміщує плакати з розкладом і напрямком руху транспорту, а також мапи об’єктів у пішохідній доступності від зупинки.

Навігація на білому тлі

Навігацію розміщують лише у нових павільйонах громадського транспорту – скляних, які встановили протягом останніх місяців, а також на зупинках, монтаж яких оплатили інвестори. Зараз такі плакати з навігацією є на 70 зупинках, до кінця червня планують це число збільшити до 100. А до кінця року замінять ще 100 павільйонів на нові скляні, і там теж буде нова навігація. Тож всього в кінці 2017-го у Києві буде 200 зупинок з новими інформаційними плакатами, а це трохи менше 10% від усіх існуючих в місті зупинок. Також схожу навігацію зроблять для зупинок швидкісного трамваю на Борщагівці й Троєщині, і для станцій міської електрички.

Навігація у павільйоні складається з двох частин: плакату з приблизними інтервалами руху та схемами маршрутів громадського транспорту, які зупиняються у цьому місці; а також другого плакату, на якому зображена ділянка міської мапи з позначенням найближчих станцій метро та важливих об’єктів у пішохідній доступності (наприклад, культурних пам’яток).

Навігація на прозорому тлі

За словами директора підприємства «Київпастранс», Дмитра Левченка, інформаційні навігаційні плакати були розроблені власними силами. Під час розробки були проведені фокус-групи, а також взяті до уваги зауваження пасажирів. Розробкою займався дизайнер Костянтин Іванчишин. Також, за словами Левченка, у планах підприємства до кінця 2017 року запровадити новий стандарт табличок на зупинках.

Нагадаємо, зараз також триває тестування елементів навігації на станціях метро «Хрещатик» та «Майдан Незалежності.»

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button