Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У двадцятих числах травня у Києві відбудеться Ніч музеїв. Оксана Пурік на сайті «Нескучний Weekend» підготувала гід з інформацією, що відбуватиметься у цей час і скільки коштуватиме вхід на заходи.

18 травня

У Київській фортеці Театр «Маскам Рад» і Київська Фортеця з 19:00 до 22:00 представлять Інтерактивну екскурсію  «Прогулянка з Бароном і Баронесою фон Мюнхгаузен»:

* Дивимося ексклюзивний фільм «Барон Мюнхгаузен в Київській фортеці»;
* Гуляємо по Київській Фортеці з Бароном Мюнхгаузеном;
* Танцюємо разом з Баронесою Мюнхгаузен;
* Фотографуємося в фотозоні «Той самий Мюнхгаузен»;
* Слухаємо інтерактивну радіоекскурсію по Косому капоніру;
* Заходимо до камер для політв’язнів Косого капоніру, включаючи камеру смертників, сидимо в цій кареті смертників, торкаємось речей політв’язнів, які зберегли їх дух.
Вартість – 100 грн.

Національний музей українського народного декоративного мистецтва

* Презентація фільму «Катерина Білокур», який був створений в рамках документально-художнього циклу пізнавальних програм «Ніч у музеї»
* Перформанс «Про що скриплять музейні скрині»
* Дефіле в авторських костюмах студентів спеціалізації «Художнє моделювання костюма» Державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука. Участь у заході бере гурт «Божедари».

Вхід вільний

Музей Ханенків –  «Мистецтво на кордонах: замовчувані аспекти», 18-28.05

Усього десять днів, з 18 по 28 травня в експозиціях музею буде представлено унікальні предмети й цілі групи, які роками «мовчали» у фондах. Шовки мусульманської Гранади 15 століття, французька порцеляни й текстиль шінуазрі 18 століття, перші європейські портрети османських султанів й кримськотатарських ханів, португальська рушниця з японського озброєння 16-17 століть, китайська опіумна люлька рубежу позаминулого століття й чимало іншого.

Літературно-меморіальний музей М. Булгакова – Остання адреса, 19:30-23:00

Центром теми є виставка, присвячена хазяїну дому № 13 на Андріївському узвозі Василю Павловичу Листовничому (1876-1919).

Вхід вільний

20 травня

Музей-квартира Павла Тичини (Київ)  – “Нічний ХЛАМ”, 21:00-6:00

У програмі вечора джазова музика та композиції 20-хрр., перегляд шедеврів авангардного кіно, літературний майданчик, театралізовані дійства, ігри 20-х рр., та багато-багато іншого! Дивувати буде QuadArt Андрій Клименко Андрій КолядаПавло Лисий (Pavlo Lysyi) Юрій Собченко Мирослава Мирошник, а також поети та актори. Хто саме? Дізнаєтесь незабаром!

Вартість – 200 грн.

Музей історії Києва – Скандинавська ніч, 18:00-2:00

Подія, присвячена культурі скандинавських країн. На трьох поверхах музею, одразу після урочистого відкриття заходу, на вас будуть чекати: дискусії, майстер-класи, лекції з історії та літератури, розповіді про подорожі, про стиль життя скандинавів а також музика, кіно, конкурси з призами та багато інших цікавинок. Окремо зона буде працювати для дітей.

Вартість – 100-200 грн.

Національний Музей Історії України – «Віднайдені у часі», 22:30-5:30

«Ніч у музеї» розпочнеться о 22:30 з концерту колективу Romein перед головним фасадом. Виступ доповнять світлові експерименти на фасаді НМІУ, що нададуть старовинній споруді нового вигляду.
Тема цьогорічної ночі в музеї – «Пам’ять». Гості музею подорожуватимуть у часі. Переходячи з одного періоду в інший, кожен учасник вирішуватиме, чи він залишиться, наприклад, у палеоліті, чи вирушить у період Київської Русі. Щоб перейти з одного періоду в інший, необхідно дотримуватися правил гри і відповісти на всі запитання. При цьому можна буде один одному допомагати, підказками стануть звукові ефекти, артистичні та театральні додатки. Нічна подорож музеєм завершиться зустріччю світанку на Старокиївській горі з краєвидом на Київ.

Вартість – 200 грн.

Національний художній музей України – Мистецтво: приховані історії, 20:00-23:00

Таємниці Ночі у НХМУ створені, щоб насолодитися грою мистецьких форм і людського інтелекту, візуальним мистецтвом і музикою.
* В аванзалі демонструється фільм про Федора Тетянича, відомого як Фрипулья
* На другому поверсі для огляду відкритий виставковий проект ЛЬВІВ. СОЮЗНИКИ кураторів Станіслава Сілантьєва і Галини Хорунжої
* У постійній експозиції та у виставкових залах триває інтелектуальна гра ПРИХОВАНІ ІСТОРІЇ
* Останні акорди групи Shiva the Destructor завершують Ніч музеїв на галявині перед музеєм.

Вхід вільний

Національний музей Тараса Шевченка – «Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване», 12:00-22:00

12:00, 16:00 – Екскурсія таємними приміщеннями музею від головного інженера НМТШ.
14:30, 15:30 – Екскурсія «Малюнки, що оживають».
17:00 – 18:30 – Концерт Лесі Горової.
18:30 – 22:00 – Квест «Нутрощі музею» таємними кімнатами НМТШ.
20:00 – 22:00 – Кіно під зорями.

Вхід вільний

Музей театрального, музичного та кіномистецтва України – Ніч з музеєм, 19:00-22:00

Музейна ніч складатиметься з трьох частин. В першій – вечірній частині ви почуєте невигадані історії про пристрасне життя світових театральних знаменитостей, а також зможете відчути себе зіркою та залишити відбиток на нашій алеї зірок. Далі буде друга – нічна частина, де ви поринете в світ старих кінофільмів, які нагадують легкі приємні сновидіння. А прокидатися найкраще під звуки музики – на Вас чекає унікальний музичний перформанс.

Вартість – 50 грн.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button