Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

UPD Мер міста Борміда спростував інформацію про виплату розміром €2 000. Він зазначив, що це була лише пропозиція, яку має розглянути муніципалітет селища. Внаслідок того, що низка американських й іноземних ЗМІ поширили недостовірні факти, протягом чотирьох днів у Борміду звернулися близько 17 000 людей, аби отримати додаткову інформацію. Крім того, вартість на оренду житла ($50 – на невелике житло на місяць й $120 – на більше) буде введена протягом двох місяців. Оригінал новини вийшов на The Guardian, де зазначалася правильна інформація. Проте «Хмарочос» як джерело взяв USA Today, де була опублікована фейкова новина. За що перепрошуємо.

За переїзд до італійського міста Борміда муніципалітет доплачує €2 000 й надає житло в оренду за $50 в місяць, аби подолати стрімке зменшення населення.


Місто Борміда розташоване в регіоні Лігурія, на відстані 60 км від Генуї. У 2014 році кількість жителів тут зменшилася до 390 людей. У той самий час мером став Даніель Гальяно. Побоюючись, що такими темпами Борміда перетвориться на місто-привид, він почав вживати заходів, аби зупинити процес зменшення населення. Зараз тут проживає 394 людини, що може здатися не такою великою цифрою. Проте ситуація стала більш менш стабільною завдяки діям муніципалітету, який почав заохочувати приїздити жити у місто людей.

Внаслідок цих дій додалося лише чотири людини, тому було вирішено запроваджувати більш привабливі міри й субсидії, наприклад, можливість орендувати великий будинок усього за $130 на місяць. Крім того, кожному, хто прийме пропозицію, буде надано €2 000.

У місті є одна головна вулиця, чотири ресторани, більшість будинків датуються 1200 роком. Разом з тим, тут знаходиться ліс, гори, жителі пропонують здорову їжу, а стиль життя у Борміді позбавлений стресу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button