Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

21 травня націоналісти зібралися біля ліванського ресторану Linas Cafe на Бессарабській площі й вимагали його закриття.

Михайло Ковальчук, керівник ГО «Націонал-патріотичний рух України» ініціював збори близько 50 націоналістів, які вимагали закриття закладу через те, що його персонал не говорить українською, повідомляє «Центр інформації про права людини».

Інцидент виник після того, як минулого тижня Ковальчук зайшов у заклад і замовив каву з собою, яка мала бути дешевшою за ту,що п’ють у закладі. Після чого він сів з другом за стіл з позначкою «резерв», офіціант приніс рахунок і попросив доплатити за напій. «Я запитав на якому інформаційному стенді є інфа, з якою на цей рахунок може ознайомитися клієнт? Відповідь на це запитання від нього не отримав, попросив його розмовляти зі мною рідною мовою і принести книгу скарг» – написав у своїй сторінці Ковальчук.

Побачивши велику кількість негативних відгуків у книзі скарг, Ковальчук хотів сфотографувати їх. «Адміністратор-іноземець почав вести себе зухвало, намагався забрати у мене книгу скарг, але у нього це не вийшло. Після цього незрозумілого конфліктного відношення ми пішли геть і сказали , що ми зробимо все можливе, щоб цього генделю не було у центрі міста», – зазначає Ковальчук.

За його словами, біля «Арени» їх наздогнали декілька іноземців, які мали стосунок до ресторану, і між ними почалася бійка. Націоналісти стверджують, що іноземці, серед яких був власник ресторану, кидалися на них з ножами.

Після цього Ковальчук на своїй сторінці закликав всіх «свідомих українців» зібратися у парку Шевченка, а потім піти й змусити власників закрити заклад. На заклик відгукнулось чимало охочих і, скандуючи «Україна понад усе!» та «Смерть ворогам!», вони прийшли до Linas, заповнивши собою весь простір ресторану.

В понеділок ресторан продовжував свою роботу, але адміністрація відмовлялась давати коментарі з приводу цього конфлікту, зазначається на сайті «Центру інформації про права людини».

Правозахисник, співкоординатор проекту «Без кордонів» Максим Буткевич нагадує, що ще у 2013 році Михайло Ковальчук як активний член партії «Свобода» був відомий проявами нетерпимості та провокаціями стосовно іноземців.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button