Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві починає працювати станція сортування сміття No Waste Recycling Station. Про це на сторінці у Facebook повідомляє «Україна без сміття».

Фото: smogmag.ru

Сюди можна приносити вже відсортоване сміття, яке потім перероблятиметься, або сортувати відходи на місці. На станції встановлено 20 контейнерів для упакування, одягу, дрібної електроніки й батарейок. Кияни також можуть приносити речі та книжки для обміну.

Організатори зазначають, що поки не сплачуватимуть гроші за відсортовані матеріали. Оскільки витрати на організацію простору відшкодовуватимуться коштом продажу зібраної вторсировини. Протягом трьох місяців буде з’ясовано, скільки вторсировини збирається на пункті й про це звітують публічно.

Читати також: У Києві розпочинають прийом поліетиленових пакетів (мапа)

Щоб станція не залежала від зовнішнього фінансування, потрібно, аби в ній збиралося щомісяця: 1 т паперу, 0,3 т РЕТ пляшки, 0,1 т HDPE пластику, 1 т скла, 0,1 т жерсті, 0,05 т алюмінію. Якщо показники збору будуть більшими, ініціатори обіцяють розробити мотивуючу преміальну систему.

Центр знаходиться на вулиці Михайла Максимовича, 8 (заїзд з Охтирського провулку). Він працюватиме в будні з 14.00 до 20.00, й у
вихідні з 10.00 – 14.00.

Детальніше про те, як правильно підготувати сировину, аби відсортувати її на станції, можна дізнатися на сайті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button