Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Печерський суд наклав арешт на будівництво 17-поверхового будинку на вулиці Лейпцизькій, передає Главком.

Фото: novostroyki.lun.ua

Печерський райсуд Києва арештував об’єкт нерухомого майна (незавершене будівництво 17-ти поверхового житлового будинку), що знаходиться за адресою вул. Лейпцизька, 13 у Києві. Із матеріалів досудового розслідування випливає, що столична поліція здійснює розслідування за ознаками ч.2 ст. 366 КК України («Декларування недостовірної інформації»).

Як стало відомо, Департамент містобудування та архітектури КМДА всупереч чинному Генеральному плану міста Києва та проекту планування його приміської зони у жовтні 2014 року видав містобудівні умови та обмеження земельної ділянки. У Генеральному плані зазначено, що гранично допустима висотність забудови в центральній частині міста – 27 метрів (8-9 поверхів житлового будинку), однак в містобудівних умовах та обмеженнях зазначено: висотність забудови на вул. Лейпциська, 13 становить 17 поверхів. До того ж Міністерство культури України не видавало будь-яких погоджень історико-містобудівних обгрунтувань та проектної документації для цього об’єкта будівництва.

Ціна на житло в недобудові стартує від 39 106 грн, згідно з інформацією на сайті ЛУН.ua.  Цікаво, що на сайті забудовника «Київміськбуд» зазначається, що продаж квартир продовжується, а здача будинку запланована на 2 квартал 2017. «Хмарочос» раніше зазначав, як Київ руйнують хаотичною житловою забудовою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button