Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В МВЦ на «Лівобережній» пройшов iForum-2017, на якому обрали найкращі IT-стартапи і проспонсорували їх розвиток.

З 375 претендентів було обрано 14 проектів, кожен з них отримав $2000 «посівних» інвестицій, а також між ними було розділено 2 000 000 грн. Серед обраних стартапів є й такі, що вже мають на меті вихід на міжнародний ринок. Переможцем в розділі інфраструктура став е-сервіс Smarttickets. За допомогою нової послуги споживач матиме нагоду об’єднати квитки авіаперевіника, залізниці та сервісу автоперевезення в один, для зручності пересування країною. Е-сервіс підтримав міністр інфраструктури Омелян, також створена робоча група взаємодії з Укрзалізницею, приватними перевізниками. Розробники Smarttickets отримали приз у розмірі 250 000 гривень.

Ще одним стартапом-переможцем було визнано систему SafeWay UA. Щорічно на дорогах україни гине до 5 тис людей, в 4 рази більше травмується. Тому виникла ідея створення програми, яка співпрацюватиме з лікарнями та поліцейськими відділками. Спеціальний пристрій кріпиться до машини, передаючи GPS координати. В разі винекнення ДТП, спрацьовує маячок, який сповіщає необхідні служби про надзвичайну ситуацію.

Засновник компанії, Тарас Жуков, зазначає: «SafeWay — сучасна платформа контролю безпеки перевезень. Україна на першому місці в Європі за смертністю на дорогах. Ми працюємо над зміною цієї сумної статистики. Наша країна прагне до європейського формату життя. Отже — ми повинні підвищувати стандарти».

В освітній сфері найпопулярнішим стартапом став сайт CASERS.org. Це сервіс взаємодії молодих фахівців та бізнесу, де випускники можуть отримати досвід роботи з реальними кейсами, грошову винагороду, а також можливість пройти стажування чи отримати роботу у найкращих компаніях України. Це своєрідна біржа праці для випускників, але сервіс не просто пропонує роботу, а дає завдання охочим зайняти місце, виконавши поставлену задачу.

Плаформою вже скористалася відома в Україні британська аудиторська фірма Deloitte, німецька компанія-виробник автомобілів Mercedes-Benz та інші відомі роботодавці. Головний виконавчий директор та співзасновник CASERS Євген Урсалов відмічає, що ця web-платформа для вирішення кейсів об’єднує студентів, випускників з бізнесом та державним сектором. Вирішення кейсу (задачі) дозволяє молодим спеціалістам отримати практичний досвід, познайомитись із ТОПами компаній та знайти роботу або стажування.

Найкращим екологічним стартапом стала соціальна мережа для тварин  Animal-id.info UA, яка допомагає знайти загублених улюбленців за допомогою ID-жетону з QR-кодом. Паралельно з українскою мережею, подібним сервісом можна скористатися в Білорусі та Румунії. Поштовхом до реалізації проекту послужив випадок з перевезенням чотирилапого друга до іншої країни та складним транспортуванням останнього через митницю. Маючи на шиї ID-жетон з QR-кодом, перевірка паспортних даних тварини стане значно простішою.

Співзасновник Василь Дуб: «Animal-id.info – це міжнародна онлайн платформа тварин. Сьогодні в багатьох містах та країнах існують проблеми з тваринами, як з безпритульними так і з тими в яких є господарі, і використання нашої платформи допомагає їх вирішувати. Зараз впроваджуємо платформу ще в 10 містах і хочемо розробити зручні мобільні додатки для власників тварин, які мають ще більше спростити реєстрацію в міських реєстрах та надати додаткові переваги за рахунок використання ряду функцій платформи; Також зараз вдосконалюємо функціонал на який є дуже великий попит, а саме систему моніторингу безпритульних тварин».

Додаток Animal-id.info UA допомагає чіпувати безпритульних тварин та підрахувати їхню кількість. Наприклад, у Львові вже нарахували таким чином 600 чотирилапих.

Змагання найталановитіших іт-стартапів України тривало 6 місяців, конкурсанти змагалися за створення найкращого техно-рішення у сфері агробізнес, інфраструктура, екологія та освіта у партнерстві з 4 профільними міністерствами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button