Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З приходом літа київські кафе й ресторани почали облаштовувати тераси, але роблять це по-різному. «Хмарочос» обрав сім закладів, чиї літні майданчики не заважають пішоходам і не захаращують вулиці.

Бессарабія (Бесарабська площа, 7)

 

Ресторан, відкритий у 2017 році, спеціалізується на сучасній південній українській кухні. У меню багато страв з риби й морепродуктів. Ресторан має коктейль-бар й винну кімнату. Літній майданчик «Бессарабії» оформлений просто та зручно — лише компактні столи, сонцезахисні парасольки та зелені насадження по периметру.

Китайский привет (вул. Івана Франка, 7)

Ще одне нове, але вже доволі популярне місце, особливо серед поціновувачів традиційної китайської кухні. У ресторанному меню — страви по рецептах із різних куточків Китаю. Тут можна замовити азіатське віскі, крафтове пиво, або китайські чаї. Біля ресторану облаштували затишну терасу, де гостей просять поважати мешканців будинку — не розмовляти надто голосно й палити у спеціально відведеному місці.

Любовь-морковь (вул. Сагайдачного, 23/8)

У цьому подільському кафе, окрім звичних страв та напоїв, можна замовити домашнє морозиво, сири від українських фермерів й фірмові вафлі (особлива гордість закладу). Літній майданчик дуже зручний — ряд столиків, які вишукувалися вздовж фасаду й залишають багато вільного місця для перехожих.

Моменти (вул. Хрещатик, 13)

Сімейне кафе компактно розмістилося біля Пасажу. Тут подають недорогі сніданки, рибні страви, представлене меню середземноморської кухні. Літній майданчик оточений рослинами й накритий парасольками з підсвіченням. Він не заважає чисельним перехожим, які гуляють Хрещатиком.

La Veranda (вул. Академіка Богомольця, 7\14)

Відомий ресторан в «урядовому кварталі». Його тераса буквально потопає у зелені,  створюючи для відвідувачів вельми романтичну атмосферу. Ресторація славиться вибором найрізноманітніших страв італійської та французької кухонь.

Nikka Bar (вул. Михайлівська, 13)

Екзотичний бар, розташований поблизу Майдану Незалежності. Тут розроблена коктейльна карта на основі японського віскі. Заклад оздоблений у східному стилі і прикрашений самурайською зброєю. Для відвідувачів, які захочуть посидіти надворі, передбачені доволі оригінальні місця.

7 Пятниц (вул. Богдана Хмельницкого, 29/2)

Міське кафе, яке спеціалізується на американській, італійській та українській кухнях, але передусім відоме своїми фірмовими бургерами. Його літній майданчик комфортний для відвідувачів кафе і займає зовсім небагато місця на тротуарі.

Якими були вдалі літні тераси у 2015 році, можна переглянути за посиланням.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button