Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Встановили сонячні панелі, велопарковку, облаштували сцену та зібрали ящики для рослин й сміття.

Подія «День дій» відбулась в рамках проекту «Міста для життя». Третього червня жителі Подолу, київські активісти, представники місцевого бізнесу об’єднались, аби за один день привести до ладу «Самосад»: мали встановити парковки для велосипедів та сонячні панелі для освітлення й зарядки гаджетів, полікувати великий й старий клен та відремонтувати сидіння навколо нього, зробити з дошок сцену й ящики. Крім того, у «Самосад» привезли ґрунт для газону й інших рослин.

Цікаво, що уся електроенергія під час події вироблялась за допомогою сонячних панелей, які встановили у «Самосаді» – таким чином у активістів була гучна музика й заряджені шуруповерти, електролобзики, тощо.

За словами співзасновниці скверу, Ольги Закревської, відкритим залишаються питання облаштування наскрізної доріжки та поливу. Скоріш за все, стежка буде оформлена з дерев’яних дошок, гроші на які зберуть спільнокоштом, а потім викарбують на них імена доброчинців. Про полив для рослин хочуть домовитись з баром, який знаходиться поряд.

Архітектор Сергій Ковальов розповів, що подія відбувається в форматі воркшопу методами тактичного урбанізму – місцеві мешканці та активісти самотужки збирають конструкції під його наглядом.

О сьомій годині будівельні роботи закінчились й розпочалась вечірка для усіх охочих – на новозбудованій сцені виступали музиканти, можна було придбати їжу, напої та хенд-мейд товари.

Раніше у «Самосаді» висадили молоді дерева й кущі, прибрали сміття і підготували сквер до нового сезону.

Фото: Володимир Захаров

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button