Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Владислав Михайленко дав роз’яснення рішенню Господарського суду Києва.

Фото: Вести

Депутат Київської міської ради Владислав Михайленко розповів під час брифінгу, що рішення Господарського суду Києва не може бути виконане і відновити продаж алкоголю в нічний час неможливо. Зі слів Михайленка, згідно з законодавством місцеві органи влади не можуть нічого забороняти, а відповідно і скасовувати заборони.

Рішення про заборону продажу алкоголю – угода, яка була укладена між міською громадою і підприємцями міста за посередництва міської ради, пояснив депутат. Владислав Михайленко назвав рішення апеляційної інстанції, що залишила в силі постанову Господарського суду, провокативним. Основна причина, яка не сприяє судочинству в даному випадку – відсутність відповідального за виконання рішення суду.

Чиновник підтвердив, що для скасування заборони нічної торгівлі потрібно: по-перше, підготувати проект нормативного акту про скасування заборони, але суд не призначив в такому випадку відповідальних за зняття заборони; по-друге, для виконання судового рішення необхідний як мінімум депутат Київради або профільний департамент, що також не було зазначено в рішенні; по-третє, якщо навіть такий проект підготують, він має пройти передбачені регламентом процедури в комісії Київської міської ради і вийти в зал пленарних засідань. Аби остаточно прийняти рішення, його повинні підтримати щонайменше 61 голосом.

Депутат Київміськради зазначив, що з початку заборони нічної торгівлі, яка датована вереснем 2016 року, підприємці добровільно дотримувались встановлених правил. До слова, за статистичними даними поліції, за словами Михайленка, кількість злочинів через відміну торгівлі алкоголем в МАФах вночі скоротилася, дотого ж серйозних економічних втрат підприємці не зазнали.

Нагадаємо, Господарський суд Києва забов’язав скасувати рішення Київської міської ради про заборону продавати алкогольні напої вночі, аргументуючи таке рішення порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button