Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фортифікаційна споруда на півночі Франції стала привертати увагу після того, як художник вкрив її дзеркальними уламками.

фото: Anonyme à Dunkerque

У французькому Леффренкуку художник трансформував військовий болокгауз часів Другої світової війни, перетворивши його на арт-проект. Митець вкрив стару будівлю уламками дзеркал, що надало кардинально іншого вигляду блокгаузу. Забута стара споруда на півночі країни часто привертає увагу людей, які прогулюються по пляжу. Невідомий митець почав трансформувати блокгауз у березні 2014 року. Він пояснює, що не мав на меті зберегти об’єкт часів війни, а задумував саме арт-проект.

Художник з Дюнкерка в дитинстві часто подорожував пляжем Леффренкуку та досліджував військову пам’ятку. Пройти складний шлях з перетворення 350 м² старого блокгаузу на арт-проект йому допомогли студенти-митці. Матеріали для реконструкції отримували з точок прийому сміття на переробку. За словами автора проекту, людям він подобається, моряки використовують його як маяк і нерідко біля нього можна побачити молодят, які роблять весільні фото.

Раніше швейцарський фотограф Нільс Акерманн і французький журналіст Себастьєн Ґобер створили фотопроект «Загублені в декомунізації», присвячений знесеним і демонтованим пам’ятникам Леніну по всій Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button