Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

10 червня відбудеться акція небайдужих киян на захист будівлі і фасадів Житнього ринку на Подолі.

Протест проти зміни фасадів називається «Житній – архітектурна пам’ятка». З десятої години ранку до восьмої вечора усім киянам пропонується прийти на автостанцію «Поділ» на Нижньому Валу, прямо навпроти ринку, для обміну речами – організатори просять приносити твори местецтва, книжки, одяг, предмети побуту, ягоди, овочі та напої. Крім того, обіцяють музичний супровід.

Найбільше архітекторів, мистецтвознавців та активістів непокоїть заява департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА про демонтаж декору на фасаді будівлі ринку. У коментарі виданню «Большой Киев», чиновники наголосили: «Кардинально нічого міняти не будемо, хочемо відремонтувати дах, прибрати на фасаді прикраси, які залишилися від радянського періоду».

Фото: Євгенія Моляр

Житній ринок був побудований у 1980 році (архітектори О.Моніна та В. Штолько) на місці подільського базару. Зовні Житній прикрашає декоративне панно «Із Варягів у Греки», яке, очевидно, і хочуть демонтувати.

Нагадаємо, сьомого червня всередині Житнього ринку (на другому й третьому поверсі) демонтували кіоски та торговельний ряди. Як повідомляється на сайті КМДА, закривати ринок не планують. Наразі готові до здачі 2000 тисячі квадратних метрів ринку, найближчим часом будівельники підготують ще 1000.


Місце: Автостанція «Поділ»

Адреса: Нижній Вал, 15А

Дата: Субота, 10 червня

Час: 10:00 – 20:00

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button