Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 57 днів. За цей час ми опублікували 24487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До 2020 року у Нью-Йорку планують звести 40 хмарочосів, спроектованих видатниіи архітекторами, повідомляє archspeech.

Серед архітекторів, які розробляли проекти – п’ять прітцкерівських лауреатів.

Бюро «Меганом» – Башта 262 Fifth Avenue

Високу вежу зведуть поряд з Медісон-сквер. Це – новий тип житлового хмарочоса. Будівля заввишки в 305 м з вікнами-ілюмінаторами на східному фасаді, широким склом на північному і південному, конструктивним ядром-опорою на західному, що дозволить не будувати колонни всередині будівлі, а її жителям – споглядати панорами.

Zaha Hadid Architects – 666 Fifth Avenue

Вежу в самому центрі Манхэттена за проектом Zaha Hadid Architects побудують (якщо знайдуть інвесторів) на місці бізнес-центру п’ятдесятих років. Її висота досягне 426 м. Базою для хмарочоса стануть 40 поверхів старого комплексу, над ними й надбудують основну конструкцію. Усередині будуть апартаменти, готель і торговельний центр.

Девід Аджайе – Wall Street Tower

Про хмарочос від Девіда Аджає усі дізналися випадково. Девелопери помилково опублікували зображення, й доки його видаляли, новина розійшлася мережею. Хмарочос зведуть поряд з «Нью-Йорком» Френка Гері. Висотка з 244 квартирами люксового класу сягне 229 м.

Девід Чіпперфільд – The Bryant

Річард Мейер – 685 First Avenue

Річард Мейер подає свій проект як прототип для забудови Нью-Йорка. У 42-поверховому хмарочосі Мейєра чорна оболонка і скло контрастуватимуть зі світлими інтер’єрами апартаментів. Для 82-річного архітектора це нетиповий об’єкт: Black Tower стане найвищою будівлею за усю кар’єру Мейєра в Нью-Йорку.

Б’ярке Інгельс – The Spiral

«Спіраль» заввишки 300 м отримала свою назву завдяки композиції: архітектори обгорнули хмарочос терасами, які утворюють зелений контур. Об’єкт реалізують за програмою розвитку району Хадсон-Ярдс.

Норман Фостер – Хадсон-Ярдс

Район Хадсон-Ярдс отримає висотну будівлю від Нормана Фостера. Основними її матеріалами стануть скло і білий камінь.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button