Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Про це виконуючий обов’язки директора КП «Житній ринок» Аман Моламов заявив на зустрічі «Архітектура радянського модернізму: проблеми збереження» в Українському кризовому медіа центрі.

Під час цієї події в форматі круглого столу чиновники, експерти, депутати Київради та активісти обговорювали можливості збереження архітектурної та мистецької спадщини другої половини ХХ століття. Зокрема, підняли тему Житнього ринку, до якого була прикута увага громадськості останні два тижні.

Пан Моламов заявив, що ремонт потрібен всередині будівлі, а особливо на другому та третьому поверхах, де недавно проходив демотаж старих кіосків. За його словами, там ніхто не орендував торгові площі вже протягом 20 років.

Фасад ринку, впевнений в.о. директора, чіпати не треба. Декорування та вікна змінювати не збираються, проте почистити їх треба – вікна, за словами Моламова, не мили вже 15 років. Крім того, своїми силами була демонтована прибудова до ринку, покладено нову плитку та висаджено квіти.

Нагадаємо, що близько четвертої години сьомого червня працівники демонтували кіоски на третьому поверсі та частині другого поверху ринку. Згодом у КМДА заявили, що Житній ринок частково відремонтують, також хочуть зняти деокративні панно на фасаді. Але не всі кияни підтримали таке рішення і у відповідь на заяви з міської адміністрації кияни влаштували акцію біля Житнього ринку.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button