Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У департаменті містобудування та архітектури КМДА Віталій Кличко презентував концепцію розвитку інфраструктури прибережних територій та зон відпочинку Києва – набережних, островів, схилів Дніпра.

Канатна дорога біля Арки Дружби народів

Значна увага у концепції приділена інфраструктурі для розваг і активного відпочинку на Трухановому острові та в Гідропарку. Від Поштової площі до Арки Дружби народів, а потім до Труханового острова, Гідропарку і на лівий берег хочуть облаштувати канатну дорогу. Її загальна довжина може скласти сім кілометрів. Протяжність першої черги (від Арки до Труханового острова) складе 600 м.

Під пішохідним мостом планують облаштувати автомобільний паркінг. За попередніми розрахунками – 1500 місць для автівок.

Біля музею історії України і Другої світової війни хочуть встановити флагшток, заввишки 75 м, а поряд з музеєм Води – оглядову вежу, заввишки 40 м. Ці споруди, за словами мера, стануть новими домінантами.
Реалізація концепції розвитку інфраструктури пов’язана з залученням інвестицій та надходженнями до бюджету Києва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button