Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

О 10:00 ранку 18 червня розпочався марш за рівні права ЛГБТ-спільноти «Київпрайд». Гаслом заходу цього року є фраза: «Країна для всіх».

Фото: twitter-юзер @Mortis_Banned

До ходи, довжина маршруту якої становить 1,2 кілометри, приєднались правозахисні організації, працівники посольств, посли Канади, Швеції, Швейцарії та Великобританії, активісти, жителі інших міст та країн. Це перший правозахисний марш в Києві, у якому беруть участь автомобілі. Захищають Київпрайд декілька тисяч поліцейських та нацгвардійців.

До початку маршу навпроти точки збору учасників Прайду вишукувались протестувальники – представники ультраправих організацій, які хотіли завадити проведенню події. Вони, пригнали автомобіль, щоб зупинити проведення маршу. З автівки лунали спеціально підібрані пісні про родину, традиційні цінності, мам і тат.

Аби обійти протестувальників, організатори маршу були змушені змінити маршрут. Так, учасники мали пройти вулицею Володимирською повз Червоний корпус КНУ ім. Тараса Шевченка, але повернули наліво на бульвар Тараса Шевченка, а потім направо – на вулицю Терещенківську. Кінцева точка маршу – площа Льва Толстого. Звідси усі мали змогу роз’їхатись після закінчення заходу на метро та спеціальному транспорті.

За словами учасників Прайду, цьогорічний марш є значно більшим, ніж минулого року, а також має атмосферу «вечірки» – багато людей прийшли у незвичних костюмах, також у колоні була присутня платформа з drag queens.

Під час маршу використовували лозунги «Бунтуй, кохай, права не віддавай», «Ненависть – це не сімейна цінність», «Ти людина лише тому, що гетеро?», «Він – моя родина», «Деякі люди – геї. Забий», тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button