Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Депутати міськради звернулися до українського парламенту із проханням захистити історичний ареал Києва від неконтрольованої забудови, повідомила прес-служба Київради.

Фото: Facebook

Пожежа на Хрещатику в будинку, де жив Врубель, скандальне будівництво на території колишнього Сінного ринку, незаконне знесення пам’яток архітектури, висотна забудова історичного центру. Такі дії недобросовісних забудовників, відмічають у міськраді, збурюють киян та роздмухують громадські протести.

Тому депутати надіслали звернення до Верховної Ради України, щоб парламентарі внесли зміни до законів України «Про регулювання містобудівної діяльності». За словами секретаря Київради Володимира Прокопіва, історична забудова Києва складає 60 кв км (це 20% від загальної площі забудови столиці). Він зазначив, що останні 6 років депутати Київради були позбавлені реальних важелів впливу на забудовників. Існуючі закони суттєво обмежують повноваження київської адміністрації і не дають їй змоги ефективно регулювати всі процеси містобудування.

Депутати Київради пропонують підготувати новий законопроект, який зобов’яже забудовників погоджувати свою проектну документацію з Архітектурно-містобудівною радою міста. Перш за все, це стосуватиметься тих девелоперів, які захочуть розпочати будівництво в межах історичних ареалів та зон охорони пам’яток архітектури. За відповідне рішення проголосували 88 депутатів.

«Хмарочос» також повідомляв, що забудовники все частіше прагнуть привернути увагу покупців обіцянками, що територія будинку буде закритою і недоступною для сторонніх.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button