Держспоживслужба Києва провела моніторинг діяльності закладів у столиці та виявила чимало порушень. Власники бізнесів вирішили тимчасово припинити роботу для проведення санітарного дня, ремонтних робіт, приведення документації в порядок.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби в м. Києві. Так, під час моніторингу було виявлено такі базові блоки порушень:
1. Реєстраційний номер об’єкту потужності відсутній.
2. Продукти харчування завозять без супровідних документів, які вказують на якість та безпечність харчових продуктів.
3. Об’ємно-планувальні рішення не забезпечують потоковість технологічного процесу.
4. Порушений термічний процес приготування страв (технологія, правила зберігання).
5. Технологічне обладнання застаріле. В холодильному обладнанні частково проводиться зберіганні харчових продуктів без відповідного маркування та засобів виміру температури.
6. Відсутні особисті медичні книжки у персоналу.
Така перевірка проводилась через збільшення кількості захворювань на гостру кишкову інфекцію. Станом на 02.07.2017 року, кількість захворювань становить 34 випадки. За даними лабораторних досліджень, можливим етіологічним фактором є збудник сальмонельозу.
Громадян у випадку виявлення симптомів захворювання просять звертатись до лікарів. А заклади харчування, адміністрація яких бажає провести аудит підприємства, мають звертатись за телефоном (044) 245-78-02. Аудит буде проводитись в короткий термін з наданням висновків за участю сертифікованих аудиторів Держпродспоживслужби.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті