Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В закладі під назвою Das ist Gut готуватимуть якісні страви і на відміну від вуличної «шаурми», тут не треба буде турбуватись за своє здоров’я, стверджують власники.

На вулиці Велика Житомирська 25/2 скоро відкриється заклад Dаs ist Gut, де готують дьонер (турецьку вуличну їжу, схожу на шаурму, дуже популярну в Німеччині). Проект інтер’єру розроблений архітектурною студією AKZ Architectura, яка працювала над створенням дизайну ресторану азійської кухні Kitaika та веганського сандвіч бару Orangutan.

«Ідею виникнення Dаs ist Gut ми запозичили в Берліні, де місто засіяне кебабами та дьонерами. Іншою причиною для відкриття закладу стала відсутність нормальної шаурми, або дьонера у нашій столиці, яку не страшно скуштувати. Все те, що існує на ринках, біля метро – то жах. Ми хочемо створювати якісний продукт, який не викликатиме сумнівів у клієнтів», розповідає співзасновник закладу Кирило Данилюк.

Шеф-кухарем Dаs ist Gut став Артем Скрябін, учень паризької кулінарної школи Le Cordon Bleu. Він запропонував зробити акцент на фермерському курчаті, якого готуватимать на грилі. Птах обертатиметься цілим на вертелі, після чого його зніматимуть і нарізатимуть для дьонеру.

В меню буде три види дьонерів: стандартний – з куркою, капустою та морквою, авторський – на основі яблучного діпа й соняшникового насіння, а також веганський, з бобами та карамелізованою цибулею. В закладі також планують готувати цілу грильовану курку на замовлення.

Ціна на дьонер становитиме 75 грн. В основному кухня працюватиме на виніс, але для охочих перекусити на місці знайдеться місце за стійкою. Dаs ist Gut працюватиме з 12.00 до 22.00 без вихідних. Всього в закладі шеф-кухарю допомагатимуть готувати страви три помічники.

Родзинкою кав’ярні стане спеціальне табло, замовлене у ВО «Київприлад», яке рахуватиме кожний придбаний клієнтом дьонер. На разі друзі Dаs ist Gut перед відкриттям скуштували 67 штук, але в закладі за мету поставили найближчим часом продати мільйонний дьонер.

З наступного тижня бар функціонуватиме в тестовому режимі.



Місце: Київ

Адреса: вул. Велика Житомирська 25/2

Час: 12.00 – 22.00

Вартість: дьонер – 75 грн


Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button