Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На фестивалі PROSTONEBA вибрали переможців конкурсу проектів для житлового району на Рибальскому півострові.

За результатами закритого конкурсу, перше місце в номінації «Архітектурно-просторове рішення кварталу та якірного об’єкту з культурною функцією у житловому районі RYBALSKY» зайняв проект, будівля якого має розсувну сонцезахисну систему.

Архітектори розробили публічний простір, який може взяти на себе функції культурно-розважального центру нового району.

За задумом, простір легко трансформується до різних умов: виставки, мультимедійного фестивалю, спортивного парку. Квартал запроектований у вигляді 8-9 поверхової будівлі з дворівневим паркінгом на 188 автомобілів та закритою системою сміттєвидалення.

Друге місце посіла команда архітекторів, яка запропонувала простір, житлова площа якого розташована чотирикутником із культурним центром на першому поверсі. Верхні поверхи будинку заглиблені відносно фасаду.

На розі вулиць розмістили амфітеатр, для проведення культурних заходів. Всередині кварталу за планом розташовано підземний паркінг.

Третє місце зайняв проект дев’яти поверхового будинку з 262 квартирами, оглядовим майданчиком, панорамним ліфтом та галереями на кожному поверсі. Крім того, автори запропонували комерційну модель, яка передбачає відкриття освітніх курсів та подій зі стипендіальними й відкритими навчальними програмами.

Загалом, в номінації на «Архітектурно-просторове рішення кварталу та якірного об’єкта з культурною функцією у житловому районі RYBALSKY» подали десять проектів, один не пройшов технічну експертизу та був не допущений до розгляду журі.

Серед учасників відзначили перше, друге та третє місце, а також замовник конкурсу надав спеціальну відзнаку четвертій конкурсній роботі за якість проектних рішень. Раніше «Хмарочос» писав, чи є життя в мікрорайонах і чого не вистачає людям, які перебралися у приватний сектор.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button