Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Влітку багато хто відпочиває, але студенти мають усі шанси працевлаштуватися. Цьому є декілька причин.

По-перше, в літній період у Києві відркито чимало сезонних вакансій. По-друге, потреби компаній від сезону не залежать. Крім того, влітку менше конкурентів, це – вільний від навчання час, отже можна присвятити його саморозвитку й плануванню кар’єри.

Де студентові шукати роботу у Києві на літо?

Вже традиційно лідерами за кількістю відкритих пропозицій для молоді є сфери розваг, торгівлі, обслуговування, реклами, туризму й інформаційних технологій. У базі на сайті http://kiev.trud.com/ розміщена понад тисяча вакансій у Києві, розрахованих на студентів. Серед них 120 варіантів з гнучким графіком, близько 70 – на неповний робочий день й понад 300 пропозицій віддаленої роботи.

Найпростіший спосіб літнього підробітку у столиці – влаштуватися кур’єром чи промоутером. Такі «молодіжні» вакансії не потребують досвіду чи спеціальних навичок: треба лише бути привітним, відповідальним й кмітливим. Попри те, що ця робота здається безперспективною, вона дозволяє завести цікаві й корисні знайомства.

У якості сезонного варіанту можна обрати такі позиції:

  • касир, продавець – влітку у супермаркетах та великих продовольчих мережах з’являються сезонні вакансії, розраховані саме на студентів;
  • консультант (наприклад, у магазин побутової техніки та електроніки);
  • офіціант, бариста;
  • бармен, помічник бармена;
  • спеціаліст за приготування кальяну;
  • мерчендайзер.

Зарплатня, можливості та перспективи: чого очікувати від тимчасової роботи?

За літній період студент може заробити 5-20 тисяч гривень. Кур’єрам та промоутерам у середньому платять 200 гривень за восьмигодинний робочий день. Працівникам сфери послуг – 200-700 гривень на день й більше – усе залежить від закладу та якості обслуговування (основне джерело – «чайові»), а дохід мерчендайзера становить 3-5 тисячі гривень за місяць.

Активні студенти можуть заробити на своїх знаннях та захопленнях. Якщо ви володієте іноземною мовою, досконало знаєте місто та його історію, можна влаштуватися гідом у туристичному центрі й заробляти від 100 гривень за екскурсію. А якщо граєте на музичному інструменті чи співаєте, можна підробляти у закладах відпочинку – за вечір живої музики платять близько 700 грн.

Студенти-журналісти мають нагоду скористатися періодом відпусток старших колег й поєднати літню практику з роботою. За період стажування можна заробити від 3,5 до 5 тисяч гривень. Крім того, є шанс отримати запрошення на постійну роботу.

У деяких випадках інформація про вакансію відома лише у межах організації, тож варто звертатись безпосередньо до керівництва. Навіть якщо вам відмовлять через відсутність досвіду чи, принаймні, диплому, ви нічого не втрачаєте. Не виключено й те, що вам запропонують неоплачуване стажування, а це нагода заявити про себе й отримати уявлення про специфіку майбутньої діяльності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button