Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Четвертого серпня відбувся перший рейс німецького ретро-потяга по Боржавській вузькоколійці.

Туристичний локомотив з’єднує закарпатське містечко Виноградів з Берогово. На своєму маршруті ретро-потяг ГР-280, який побудували німці в п’ятдесятих роках минулого сторіччя, зробить сім зупинок: в селі Олешник, Чорний потік, Шаланки, Хмільник, Нове село та на кінцевій станції у «Барва» в Береговому. Поїздка з одного кінця до іншого триватиме трохи більше трьох годин.

Потяг виконуватиме рейс двічі на тиждень й проїжджатиме 35 кілометрів. Наразі до ретро-потягу ГР-280 «Укрзалізниця» додала два пасажирських вагончики та один вантажний, але у 2018 році швейцарці передадуть власні ретро-вагони для закарпатської вузькоколійки. Ціна на квиток в один бік становить шість гривень. Популяризувати туристичний маршрут серед іноземців допоможе одна з зупинок в селі Шаланки, де знаходиться старовинна виноробня.

 

Довідка: Вузькоколійна залізниця у Боржавській долині працює з 1908 року, Ширина залізничної колії — 750 мм. Назва вузькоколійки пов’язана з річкою Боржавою, по узбережжю якої проходить колія. Першочерговим завданням залізниці було транспортування деревини з гірських масивів (Полонина Боржава, Великий Діл) до Закарпатської (Притисянської) низовини.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button