Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Житловий комплекс «Парк Лейк Сіті», що будується в Підгірцях під Києвом, буде сертифікувати свій проект за міжнародною системою зеленого будівництва BREEAM.

Як повідомляє прес-служба групи компаній DIM, «Парк Лейк Сіті» стане першим проектом житлової нерухомості в Україні, який спроектують і збудують за міжнародними стандартами «зеленого» будівництва. Ці стандарти передбачають зведення й експлуатацію будівель з мінімальним впливом на навколишнє середовище, використання екологічних будматеріалів, а також підвищену енергоефективність і комфортність об’єкта.

«Зведення першого в Україні житлового комплексу по стандартах зеленого будівництва – це виклик не тільки для нашої компанії, а й для українського девелопменту загалом. На сьогодні в Україні немає жодного житлового об’єкта, сертифікованого за системою BREEEAM чи за будь-яким іншим зеленим стандартом. Попри всі складнощі, які чекають на нас як першопрохідців, ми впевнені в успішній реалізації проекту. Тим більше, що на всіх етапах проектування і будівництва ЖК «Парк Лейк Сіті» буде здійснюватися ретельний контроль з боку незалежного аудитора BREEAM», – говорить керівний партнер групи компаній DIM Олександр Насиковський.

Серед основних параметрів, згідно з якими здійснюється оцінювання будівель по системі BREEAM: енергоефективність, контроль екологічності будівельних матеріалів, теплової та шумовий комфорт, максимальне використання денного освітлення, контроль якості питної води, використання енергоощадних ліфтів, автоматизація з управління усіх інженерних систем, транспортна доступність і дбайливе ставлення до навколишнього середовища, в тому числі під час виконання будівельних робіт.

«Ми створюємо комплекс для людей, які поділяють наші цінності: турботу про якість і екологічність житла, дбайливе ставлення до навколишнього середовища, активний спосіб життя і комфорт. Упевнений, що в «Парк Лейк Сіті» ми зможемо втілити всі очікування інвесторів і покупців щодо якісно нового способу життя», – резюмував Олександр Насиковський.

У компанії також повідомили, що будівництво житлового комплексу «Парк Лейк Сіті» в с. Підгірці Обухівського району розпочалося у червні цього року. В рамках реалізації проекту планується зведення 11 комфортних і екологічних будинків висотою п’ять, сім і дев’ять поверхів. Введення в експлуатацію перших чотирьох заплановано на IV квартал 2018 року. У комплексі планується будівництво освітнього закладу з дитячим садочком і початковою школою, а також торговельний центр з продуктовим супермаркетом й кафе.

Довідка. Група компаній DIM (Development, Investment, Management) – це девелоперсько-будівельний холдинг повного циклу, який успішно реалізував ряд житлових комплексів в передмісті столиці. Серед них: клубний будинок «Соборний» і ЖК «Фамільний» в Броварах. На черзі зведення житлового комплексу «Автограф» і «А-52» в Києві. У цьому році група DIM стала членом Ради директорів Конфедерації будівельників України – найбільш авторитетного галузевого об’єднання в країні. До групи холдингу входять підприємства, які мають репутацію надійних партнерів і добре зарекомендували себе на ринку: компанія «ОЛТА» – виробник віконних і дверних конструкцій, будівельна компанія «Доміан», архітектурне бюро повного циклу АВН, будівельна компанія Арсан-буд, компанії РОСТ-С, М-Еко, Фронтон Инжинирінг.

BREEAM – добровільна система оцінки екологічності будівель, розроблена в 1990 році британською організацією BRE Global, яка використовується по всьому світу. На сьогодні заявку на сертифікацію подали понад 2,265,300 будівель, і понад 561,000 будівель в 70 країнах світу вже мають офіційний сертифікат цієї системи. Система BREEAM оцінює проекти за понад 50 різноманітними критеріями, відповідність яким ретельно перевіряється сертифікованим незалежним аудитором і безпосередньо організацією BRE Global.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button