Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фестиваль відбудеться з дев’ятого по десяте вересня на Контрактовій площі.

Ось десять причин відвідати Фестиваль-відкриття Року мов.

ПОСЛУХАТИ ЖИВУ МУЗИКУ

Чотири друга з Мюнстера у 2010 році заснували гурт Messer. Незабаром їхня експериментальна музика завоювала популярність в усій Німеччині, а географія гастролей розширилася від Німеччини до Китаю. Наскільки
гармонійно музиканти об’єднують музику і театральне мистецтво у своїх виступах, усі зможуть побачити дев’ятого вересня на Контрактовій площі. Там же виступить і запальний музичний гурт Kellerkommando.

ПОТАНЦЮВАТИ ПІД «ЖАДАНА І СОБАК»

Проникливі тексти Сергія Жадана під акомпанемент ритмічної ска-музики змусять підспівувати і пританцьовувати кого завгодно. Особливе задоволення — слухати такі концерти на великій сцені.

СКУШТУВАТИ СТРАВИ НІМЕЦЬКОЇ КУХНІ

На фестивальному фудкорті буде представлена німецька кухня: від соковитих сосисок до млинців по-берлінськи. Деякі страви можна буде не лише скуштувати, але й спробувати приготувати. Наприклад, усі охочі зможуть взяти участь у кулінарних майстер-класах із виготовлення марципану і Шорле — популярного у Німеччині прохолоджувального напою.

НАВЧИТИСЯ РОБОТОТЕХНІЦІ

На майстер-класах школи RobotSchool, створених на базі конструктора FISCHERTECHNIK, можна буде дізнатися, як програмують роботів, як вони працюють і розвиваються.

ВІДВІДАТИ ЛЯЛЬКОВИЙ ТЕАТР ОЛАФА МЬОЛЛЕРА

Гостей фестивалю чекають 45-хвилинні вистави легендарного лялькового театру, яким керує відомий актор і режисер Олаф Мьоллер. Магія і хаос — такого від ляльок ви точно не чекали! Загалом у Києві відбудуться чотири вистави.

ВЗЯТИ УЧАСТЬ В ІНТЕРАКТИВНОМУ КВЕСТІ ТELEPORT360

Желейні ведмедики, мотоцикл, джинси, планер, вакуумний насос, термос і лампа розжарювання — все це було винайдено у Німеччині. У квесті Teleport360 всі охочі зможуть вирушити у подорож часом і познайомитися з
найкрутішими винаходами німецьких учених.

СТАТИ ЧАСТИНОЮ НАЙМАСОВІШОГО УРОКУ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ

Дев’ятого вересня викладачі Goethe-Institut в Україні проведуть  урок, на якому всі охочі зможуть вивчити кілька основних правил німецької мови, записати, як звучать ключові слова і вислови, потренуватися їх вимовляти, а заразом і встановити рекорд із наймасовішого уроку німецької в Україні.

ПОЧИТАТИ В ЛІТЕРАТУРНОМУ САДУ ПРОСТО НЕБА

Протягом двох днів фестивалю в імпровізованому Літературному саду відбуватимуться поетичні читання, майстер-класи, розваги для дітей.

ПРОСТЕЖИТИ НІМЕЦЬКЕ КОРІННЯ У КИЇВСЬКІЙ АРХІТЕКТУРІ

На Фестивалі-відкритті Року мов презентують мобільний додаток «Німецькі сліди», який розповідає про зв’язок німецької культури і відомих пам’ятників по всьому світу. У Києві автори ініціативи піднімуть
завісу над історіями 22 споруд, серед яких дзвіниці Софійського собору і Києво-Печерської лаври, Університет ім. Тараса Шевченка і Театр ім. Івана Франка.

СТАТИ СТУДЕНТОМ ДИТЯЧОГО ОНЛАЙН-УНІВЕРСИТЕТУ

Про німецький онлайн-університет, що відкривається в Україні, діти від 8 до 12 років вперше почують на фестивалі: їх познайомлять із програмою з 45 лекцій із природничих наук у доступній ігровій формі. Ці лекції
будуть українською мовою і частково німецькою. Діти зможуть не лише дізнатися багато корисної інформації із категорій «людина», «природа» і «техніка», але й зробити наступний крок у вивченні німецької мови.


Місце: Київ

Адреса: Контрактова площа

Дата: 9-10 вересня

Час: 12:00 – 22:00

Вартість: Вхід вільний


Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button