Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 27 серпня до середини грудня на київському Подолі проходитимуть лекції, публічні обговорення, кінопокази та майстерні. Ця сторінка постійно оновлюється, з появою анонсів нових подій.

Заходи будуть відбуватись у різних локаціях на Подолі, як просто неба, так і у приміщеннях. Вхід на усі події є безкоштовним. Слідкуйте за розкладом!

Серпень

Лекція №1

Лектор: Михайло Кальницький, історик
Тема: «Триумфи і трагедії стародавнього Подолу: про ключові події в історії найбільш життєздатної місцевості Києва»

Києво-Поділ відомий своєю здатністю відбудовуватись впродовж всієї історії міста. Відомий столичний історик та автор книжок Михайло Кальницький проведе слухачів історією району та розкаже про його набільш визначні етапи становлення.


Місце: Самосад на Подолі

Адреса: вул. Спаська 13-15

Дата: 27 серпня

Час: 18:00


Вересень

Лекція №2

Лекторка: Владислава Осьмак, культуролог, директорка «Центру урбаністичних студій» НаУКМА
Тема: Поділ у «культурній географії» Києва.

Розмова про Поділ різних епох – від давнини до наших днів. Яким його бачили мандрівники, як описували поети і прозаїки. Який він – Поділ Гоголя, Нечуя і Старицького, Мандельштама, Тютюнника, Кисельова і Лемиша? Поговоримо про художні тексти, образи, характери і легенди.


Місце: Самосад на Подолі

Адреса: вул. Спаська, 13-15

Дата: 3 вересня

Час: 18:30


Лекція №3

Лекторка: Юлія Смілянська, директорка інституту юдаїки
Тема: Єврейський Поділ в історіях та обличчях

Ми будемо говорити про єврейська громаду Подолу. Якою вона була, хто з відомих особистостей проживав у цьому районі, які історії з ними пов’язані? Як співіснували різні спільноти Подолу? 


Місце: Самосад на Подолі

Адреса: вул. Спаська, 13-15

Дата: 9 вересня

Час: 18:30


Лекція №4

Лекторка: Марія Осипчук
Тема: Інструменти громади для порятунку Подолу — ОСББ та ОСН

Юристка, експертка з питань створення та управління ОСББ та ОСН, Марія Осипчук, розповість про принципи та тонкощі створення організацій для здійснення самоврядування та управління спільним майном. 


Місце: Самосад на Подолі

Адреса: вул. Спаська, 13-15

Дата: 16 вересня

Час: 18:30


Ці події організовані ГО «Хмарочос» в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Публічні події є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button