Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23398 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Віталій Кличко особисто заборонив заходити «Гогольфесту» в Театр на Подолі через активність ініціативи «Громада Андріївського узвозу».

Про це повідомили організатори фестивалю на своїй сторінці у Facebook: «На жаль, локації в Театрі на Подолі не буде.
Наразі програма змінюється та моделюється, і вже скоро ми повідомимо, куди переносяться всі події».

«Ми билися до останнього, просили тимчасовий дозвіл на використання простору Театру на Подолі. Сьогодні нам повинні були видати результати експертизи про те, що це абсолютно безпечне місце. Але через високу активність організації «Громада Андріївського узвозу», Віталій Кличко особисто заборонив заходити «Гогольфесту» в Театр на Подолі, щоб не провокувати цих борців за скріпи», — сказав засновник фестивалю Влад Троїцький, у коментарі онлайн-виданню Cultprostir.

Читайте також: В очікуванні прориву: «Театр на Подолі» як провісник нової архітектури Києва 

«У цій ситуації я розумію Кличка і не хотів би його звинувачувати, тому що ці активісти агресивні. Якби він дозволив, ймовірно, вони б почали організовувати протести перед мерією, палити шини тощо», — зазначив організатор фестивалю.

Водночас, громадська організація «Громада Андріївський Узвіз» заявила, що «щиро вдячна Владу Троїцькому і всім організаторам та учасникам фестивалю #ГОГОЛЬFEST за розуміння ситуації та перенесення заходів та вистав фестивалю з будівельного майданчика Театру на Подолі на інші локації».

«Проводення фестивалю у будівлі, що не здана в експлуатацію, щодо якої за розпорядженням мера міста діє спеціально створена робоча група з пошуку шляхів врегулювання ситуації навколо новобудови Театру на Подолі, було б неповагою до українського законодавства та проблем з якими стикається місто в своїй пам’яткоохронній та містобудівній сферах», — ідеться у повідомленні ініціативи у Facebook.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button