Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За півдня петиція зібрала понад 955 підписів.

Авторка петиції пояснює необхідність введення в експлуатацію тим, що нова будівля Театру на Подолі є зразком сучасної архітектури.

«Вона відтіняє та підкреслює собою історичні пам’ятки навколо, не порушуючи ансамблю вулиці, та в той самий час не страждає псевдоісторизмом. В рекомендації ЮНЕСКО щодо збереження спадщини зазначено, що нові будівлі не можуть бути схожі на старі в місцях історичної забудови», – написала Оксана Шкура.

Зовнішній вигляд нового театру, за її словами, може декому не подобатися, але існує також значна кількість людей, які вважають будівлю гарною.

«Києву потрібен новий театр! 18-е, 19-е та навіть 20-е століття пройшли. У 21-му столітті архітектори мають створювати будівлі, що відповідають новому часу. Ми повинні зберігати історичний вигляд Києва через реставрацію та утримання належним чином історичних будинків, а не через заперечення нового в архітектурі нашого міста», – зазначає авторка петиції.

Нагадаємо, Віталій Кличко особисто заборонив заходи «Гогольфесту» в Театр на Подолі через активність ініціативи «Громада Андріївського узвозу». Хмарочос також писав, що робоча група у КМДА має запропонувати рішення, яке врегулює конфлікт у громаді. До цього театр працювати не буде.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button