Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Для потягу Hyperloop One визначили десять потенційних маршрутів по всьому світу.

Серед них: Мехіко – Гвадалахара; Ньюкасл-апон-Тайн – Лідс; Торонто – Монреаль; Чикаго – Пітсбург; Далас – Остін; Денвер – Колорадо-Спрінгз; Маямі – Орландо; Мумбаї – Ченнаї; Лондон-Единбург-Бірмінгем.

Фото: Hyperloop One

В Hyperloop One оголосили десять місць для переможців конкурсу, які зможуть облаштувати перші майданчики для будівництва Hyperloop. Кандидатів до десяти команд, які працюватимуть у Мексиці, Індії, США, Великобританії і Канаді,  обирали з 2 600 претиндентів. Перші маршрути можуть скласти від 320 до 1 100 кілометрів.

Окрім переможців, команда Hyperloop One заявила, що він проходить техніко-економічне обґрунтування з Департаментом транспорту штату Колорадо, який вивчає транспортний попит, економічну вигоду, запропоновані маршрути та потенційні стратегії, а також регуляторні умови та узгодження з загальними високошвидкісними перевезеннями, рейками та вантажними планами.

«Ми раді партнерові з Hyperloop One у вивченні наступного кроку до доцільності використання цієї інноваційної технології, що потенційно може трансформувати рух у Колорадо», – заявив виконавчий директор Департаменту транспорту штату Колорадо Шайлен Бхатт.

У порівнянні з Hyperloop, іншим видам транспорту доводиться витрачати набагато більше часу на поїздки. Наприклад, щоб дістатися з шотландського міста Единбург до Лондона машиною, піде сім годин, літаком – три години і 40 хвилин та понад чотири годин потягом. З іншого боку, за допомогою Hyperloop цю дистанцію можна буде здолати за 50 хвилин.

Третього серпня Hyperloop One вже розігнала готову модель капсули до 310 км / год. Компанія Hyperloop One провела другу фазу випробувань своєї високошвидкісний пасажирської капсули XP-1. Тести пройшли в тунелі DevLoop на північ від Лас-Вегаса.

Довідка: Hyperloop (Гіперлуп або Гіперпетля) — проект різновиду вакуумного потягу, запропонований Ілоном Маском, винахідником та співзасновником фонду SpaceX. Система використовує магніти і турбіни, які запускають капсули на повітряній подушці, для руху з величезною швидкістю по порожнистих трубах. Принцип Гіперпетлі схожий з пневматичною поштою, що використовувалася для транспортування документів. Теоретично, Hyperloop уможливить півгодинні подорожі між середмістями Лос-Анджелеса та Сан-Франциско, зі швидкістю 1 102 км/год.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button