Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23268 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В неділю першого жовтня в Парижі втретє відбувся «день без автомобілів». Парижан заохочували їздити на роликах, велосипедах чи ходити пішки.

Цього разу територія, яку відвели для пересування пішоходів і велосипедистів охопила весь історичний центр міста – 105 квадратних кілометрів. Мер міста Анна Ідальго, обрана на посаду у 2014 році, зазначила, що ініціатива потребувала тривалої підготовки. Однією з передвиборних обіцянок Ідальго було зменшити рівень забруднення у Парижі. Тому вона зосередилася на розбудові автобусних й велосмуг, які мають сприяти зменшенню кількості авто.

Обмеження руху автівок почали діяти об 11:00 й закінчилися о 18:00. Штрафи за несанкціоноване водіння у цей день коливалися від €90 до €135. В «день без автомобілів» дозволялося їздити автівкам служб екстреної допомоги, автобусам і таксі. Містяни, яким потрібно було перевозити людей з інвалідністю чи літніх осіб, теж дозволялося їхати на авто, але його швидкість у пішохідній зоні не мала перевищувати 30 км/год.

Чиновник Крістофер Найдовскі зазначив, що цей день дає можливість насолоджуватися містом в інший спосіб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button