Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Під керівництвом архітектора Сергія Ковальова жителі Старого Подолу змайстрували нові зручні місця для сидіння та кадки для рослин у подільському кварталі.

Протягом трьох днів у вересні подоляни, громадські активісти та архітектор Сергій Ковальов займались створення нового сусідського простору у кварталі на перетині вулиць Введенської та Костянтинівської. Раніше Сергій працював у Бразилії, де почав цікавитись учасницькими підходами до проектування архітектурних об’єктів, а після повернення в Україну разом з колегами брав участь у серії громадських майстерень у Києві біля річок Либідь та Десенка та на Подолі, а також у місті Славутич.

Під час відкритої майстерні понад 20 людей, деякі з яких приходили сім’ями, вчились столярній справі, збирали вуличні меблі та спілкувались про майбутнє свого району.

[metaslider id=34360]

Архітектор Сергій Ковальов розробив спеціальні модульні меблі, які можна легко збирати, не маючи досвіду у столярній, будівельній чи меблевій справі. Були спроектовані одно- та двомісні вандалостійкі сидіння з дерев’яним каркасом, а також садові кадки для рослин різного розміру.

Майстерня проходила за розробленою раніше моделлю – спочатку архітектор збирає перший зразок виробу, після чого учасники ділять обов’язки: хтось за допомогою циркулярної пили ріже бруски й дошки, інші створюють каркаси або обшивають їх деревом, використовуючи електричні шуруповерти.

[metaslider id=34364]

Подряд з облаштованим простором повісили дошку, на якій згодом з’являться правила користування місцем. Тут буде заборонено вживання алкоголю, але вітатиметься проведення освітніх й сусідських заходів. Місце може стати постійною точкою збору громади для обговорення питань, пов’язаних з розвитком кварталу. Сусіди також домовились, що навесні посадять у кадки рослини, які оберуть після консультації зі спеціалістом.

Цей добросусідський захід проходив в рамках проекту «Поділ: Знайомство», спрямований на розвиток сталих ініціатив громади Старого Подолу.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button