Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Організація «Новий вогонь» заново намалювала копії графіті художника Sociopath, сам автор назвав це «найсумнішою новиною у історії з “Іконами Революції”».

Копії малюнків – результат акції організації «Новий вогонь»

Художник пише, що «навіть після “доценків” і “рабіновичів” залишалася можливість реставрації автентичних символів Революції, а тепер їх дії виглядають менш глумливими ніж ті, що змусили фасад Грушевського сьогодні виглядати таким спаплюженим». Йдеться про акцію організації «Новий Вогонь», під час якої без участі автора портрети Лесі Україник, Тараса Шевченка та Івана Франка на вулиці Грушевського заново були нанесені на стіни.

Оригінальні малюнки

«Нанесені плями не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами. Сподіваюсь, на цей раз самовільні дії Дмитра Різниченка і компанії на роль відновлювачів історичної пам”яті не залишиться поза увагою правоохоронних органів, а їх творчі недопотуги будуть засуджені громадськістю, яка не дозволяє маніпулювати собою», – пише автор оригінальних графіті Sociopath.

Слідчі дії по факту знищення «Ікон Революції» тривають, фінішує складний процес законних дозволів, пише художник.

Процес створення оригінальних графіті

Нагадаємо, раніше представники націоналістичної організації C14 обписали фасад будівлі та підпалили шини біля входу у магазин, власник якого наказав замалювати графіті. На малюнках були стилізовані під майданівців зображення Тараса Шевченка, Івана Франка і Лесі Українки з підписами «Вогонь запеклих не пече», «Хто визволиться сам, той буде вільний» і «Наше все життя – війна».

На початку жовтня на місці графіті з’явилися три стилізованих зображення нардепа Вадима Рабиновича з написом «За життя» (назва очолюваної депутатом партії). А за два тижні організація «Новий Вогонь» створила копії оригінальних малюнків замість портретів Рабиновича.

Читайте також: Нетримання межі: чому київські стінописи не є муралізмом, стріт-артом чи графіті 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button