Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23627 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вночі з 25 жовтня біля студії «Еспресо» стався вибух. Загинуло двоє осіб.

О 22:05 поблизу студії телеканалу «Еспресо» на вулиці Адама Міцкевича, 10 стався вибух під час якого було поранено депутата від Радикальної партії Ігора Мосійчука. Про це повідомляє depo.ua. Мосійчук приїхав на зйомки вечірнього ефіру. «Бала (ред. Віталій Бала – політтехнолог) і Мосійчук о 22:01 покинули студію і вийшли до гостьового дивана, де ще протягом хвилини обговорювали тему бесіди. Потім вони по сходах пішли на перший поверх. Секунд через 30 пролунав вибух, від якого заклало вуха», – розповіла гостьовий редактор «Еспресо» Ірина Вузлова.

Начальник Головного управління СБУ у Києві Серій Семочко заявив: «Вибух стався внаслідок приведення в дію саморобного вибухового пристрою направленої дії, що знаходився у мопеді, який був умисно припаркований невстановленою слідством особою приблизно о 21:50 при виході з приміщення телеканалу «Еспресо». Також, прокурор Києва Роман Говда додав, що еквівалент вибухового пристрою, становив 400-600 г тротилу. Вибухом пошкоджені вікна у двох будинках та вхідні парадні двері.  Зазначимо, що вибухівка була начинена металевими кульками 6,35 мм.

Під час вибуху постраждали п’ять осіб: двоє з них загинули, ще троє, враховуючи нардепа, перебувають у тяжкому стані в лікарні. Серед загиблих: охоронець депутата Руслан Кушнір та перехожий Михайло Мормиль. Нардепа Ігоря Мосійчука та політтехнолога Віталія Балу прооперовано.

МВС класифікує вчорашній вибух у столиці як теракт. Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button