Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В наслідок незаконного будівництва коло Південного вокзалу забудовники залили бетоном каналізаційний колектор. Функціонування міських каналізаційних мереж було порушено, повідомляє ZN.ua.

Aleksandra Dushko/ Facebook

Під час будівельних робіт 22 жовтня на вул. Георгія Кірпи, 2-б біля залізничного вокзалу «Південний» забудовник залив бетоном каналізаційний колектор діаметром 800 мм. Через це район та прилеглі будівлі виявилися частково затопленими.

«З метою недопустити затоплення стічними водами прилеглих будівель, в тому числі залізничного вокзалу «Південний», який і так був частково підтоплений, привокзального поштампу та інших будівель і споруд, силами працівників аварійних блигад «Київводоканал», за допомогою спеціальної техніки, були негайно організовані роботи з локалізації аварійної ситуації та облаштоване перекачування стічних вод за тимчасовою схемою», – повідомляє заступник головного інженера управніння каналізації Києва Андрій Кобзар. Четверту добу «Київводоканал» робить усе, щоб не допустити екологічної катастрофи у місті, заявляють в КМДА.

Aleksandra Dushko/ Facebook

Будівництво біля Південного вокзалу здійснюється без узгодження проектної документації з «Київводоканалом». Облаштування буронабивних паль діаметром 630 мм проводяться на замовлення ТОВ «Полюс Центр» (підрядна організація – ТОВ «КДД Інжиніринг»).

«Київводоканал звернувся до Держархбудінспекції та Національної поліції з вимогою припинити незаконне будівництво та притягти порушників містобудівного законодавства до відповідальності. Питання про отримання компенсації за збитки, завдані забудовником, буде вирішуватись у судовому порядку»,– зазначають на сайті комунального підприємства.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button