Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство культури України за результатами тендера визначило організаторів конкурсу на Меморіал Героям Небесної Сотні – Музей Революції Гідності і оголосило міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів.

Олег Батрак

Про це на брифінгу 20 жовтня в Укрінформі розповів очільник міністерства Євген Нищук. «Міністерство культури уклало угоду з однією з провідних європейських компаній Phase 1 (Берлін, Німеччина), яка виграла тендер з проведення конкурсу на меморіал і музей Революції Гідності. І ми оголошуємо про початок конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» в місті Києві»,– повідомив Нищук. Було сформовано журі конкурсу та затверджено його склад. Нищук додав, що до оголошення проекту-переможця неможливо говорити ні про обсяги витрат, ні про дату відкриття Меморіалу.

Про меморіальний комплекс детальніше розповів директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло. «Концепція майбутнього музею передбачає принаймні три великі самодостатні, але органічні й поєднані в одне ціле зони – це меморіальний простір, музейний та культурно-освітній простір і громадський простір. У нашому баченні меморіальний комплекс якраз і має бути отим багатофункціональним майданчиком, де переосмислюється історія та реактивізуються ініціативи, які виникли на Майдані, де відбувається спільне переосмислення драматичних сторінок нашої історії.

Пошивайло висловився також про стихійні меморіали на Алеї Небесної Сотні: «Ми чекаємо на унікальне рішення, яке буде прийнятне для всіх зацікавлених сторін, бо залишити Алею Героїв Небесної Сотні у тому вигляді, в якому вона існує на сьогодні, неприйнятно для центру столиці».

«Ми впевнені в тому, що міжнародний організатор конкурсу забезпечить прозору і легітимну конкурсну процедуру. Таким чином, в лютому ми вже отримаємо проект-переможець на меморіальну частину, а влітку – на будівлю музею», – заявила координатор Координаційного центру з впровадження економічних реформ при Адміністрації Президента України Ганна Бондар. В конкурсні завдання будуть покладені попередні напрацювання, в тому числі й громадських ініціатив.

«Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» – належить до сфери управління Українського інституту національної пам’яті. Музей засновано розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про утворення державного закладу «Меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні — Музей Революції гідності» від 18 листопада 2015 року № 1186-р. Указом Президента України від 12 квітня 2016 року № 138/2016 музею надано статус національного. 14 вересня 2017 року Київська міська рада прийняла рішення про надання Музею Революції Гідності земельної ділянки площею орієнтовно 1,22 га за адресою: алея Героїв Небесної сотні, 3.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button