Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

ГО «Антикорупційний штаб» розробила чат-бота Держслужбовця Тараса, який спростить процес заповнення декларацій.

Бота презентували 30 жовтня, до річниці завершення першої хвилі подачі електронних декларацій.  «За рік загальна кількість декларацій, що потрапили у робочий моніторинг нашої організації, перевищила одну тисячу. І дуже багато з них містять дрібні помилки, які формально є порушенням вимог до заповнення електронних декларацій, але імовірніше, що це банальна неуважність або нерозуміння закону» – коментують в «Антикорупційному штабі».

За рік, протягом першої хвилі декларування свої декларації подали близько 100 000 посадовців. Як повідомляє голова ГО «Антикорупційний штаб» Галина Янченко їхня кількість буде тільки зростати. «Другий раз декларації подали близько 1 млн посадовців. А враховуючи останні зміни до законодавства, наступного року кількість суб’єктів декларування значно зросте».

Чат-бот Держслужбовець Тарас надасть покрокову інструкцію із заповнення е-декларації, надсилатиме повідомлення з нагадуваннями про терміни подачі декларацій, шляхи отримання і уточнення інформації, необхідної для заповнення документу, тощо.

На даний момент, за допомогою бота можна лише перевірити чи є особа суб’єктом декларування. Він перераховує всі можливі варіанти, за якими особа повинна подавати електронні декларації.

Чат-бот створений на платформі storytellingbot.com Андрія Хорсева. Проект реалізується у співпраці з Антикорупційною Ініціативою ЄС в Україні (EUACI).

Система електронного декларування почала діяти з 1 вересня 2016 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button