Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Києві відбудеться форум, де українських школярів навчать боротися із загрозою зміни клімату.

2-3 листопада в Українському інституті майбутнього та навчальному центрі Chasopys Eduspace пройде Форум «Кліматична освіта 2017: Молодь вирішує». Школярів, освітян та представників громадськості запрошують згенерувати ідеї для освітніх ініціатив, що стосуються зміни клімату.

Голова громадської організації «Світ Освіт», організатор форуму Ольга Лаврик зазначає, що більшу частину проектів ініціюють не учні, а викладачі. «Це вже другий кліматичний освітній форум – вперше захід відбувся в серпні минулого року і зібрав понад 150 представників формальної та неформальної освіти, громадського сектору, а також Міністерства освіти. Наразі більшість освітніх проектів ініційовані та втілені вчителями, а учні переважно відіграють роль виконавців. Разом з тим, сучасні учні найбільше відчують або вже відчувають на собі наслідки зміни клімату, а отже дуже важливо залучити їх до більш активної ролі менеджерів»,– пояснює Лаврик.

Даний форум стане платформою для виховання лідерів у сфері кліматичної освіти задля подолання наслідків зміни клімату. В рамках заходу відбудеться тренінг «Міністерство кліматичної магії». Учасники отримають готові матеріали для проведення триденних тренінгів на тему зміни клімату, молодіжного лідерства та проектного менеджменту. За словами організаторів, за результатами попереднього тренінгу було реалізовано шкільні екологічні ініціативи та проведено табір для найактивніших учнів в Карпатах.

Організатором Форуму є «Кліматична освіта 2017: Молодь вирішує» – Громадська організація «Світ Освіт». Захід відбувається за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні, центру екологічних ініціатив «Екодія», шведського товариства охорони природи, DRA та Brot für die Welt.

Дата: 2-3 листопада 2017 року



Місце: Український інститут майбутнього (перший день форуму), Навчальний центр Chasopys Eduspace (другий день форуму)

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23484 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button