Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через аеропорт «Бориспіль» українець, який прямував до Катару, намагався вивезти трьох живих соколів.

Незаконне вивезення 31 жовтня попередили працівники Київської митниці ДФС у пункті пропуску «Бориспіль». Як повідомляє Державна фіскальна служба України у Facebook, птахи знаходилися в пластиковому ящику й були відгороджені один від одного картоном та пакетами з льодом. Соколів знайшли у валізі, яку здали у багаж. Затриманий чоловік прямував до Катару.

Правопорушник проходив митний контроль за спрощеною системою «зелений коридор». У чоловіка не було належним чином оформленої митної декларації та документів на право переміщення живих птахів, а саме дозволу CITES, документів про набуття тварин, ветеринарного свідоцтва.

Працівники Київської митниці склали протокол про порушення правил, та вилучили соколів. Птахів відправлять для догляду до комплексу «Магнат».

Згідно з Конвенцією «Про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення» CITES, переміщення живих тварин і птахів через митний кордон України є обмеженим. Попри це, протягом останніх двох років, це не перша спроба перевезти живих соколів через кордон.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button