Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

30 жовтня о 23:59 завершилось голосування за проекти, які отримають фінансування в рамках «Громадського бюджету». Всього між ідеями-переможцями розподілять 100 мільйонів гривень.

За попередніми даними сайту моніторингу голосування voting.in.ua, кошти на реалізацію отримає 42 «великих» (до двох мільйонів гривень) та 51 «маленький» (до 400 000 гривень) проект з 564 ініціатив, які подали на голосування і пройшли попередню перевірку.

Це вже друге голосування в рамках «Громадського бюджету». Вперше у голосуванні взяли участь близько 50 000 киян, цього разу – більше 130 000 жителів міста. Вони віддали за проекти 444 509 голосів (кожен киянин міг проголосувати не більш ніж за п’ять проектів). Майже половину (204 471 голос) віддали за освітні проекти – ремонти шкіл, закупівлю нової техніки для класів, освітні простори та ініціативи тощо. Ще 91 731 голос отримали спортивні ініціативи, в основному на будівництво чи ремонт стадіонів та спортивних майданчиків.

На другому місці серед «великих» проектів опинилась ініціатива зі створення підземного археологічного музею на Поштовій площі. Цей проект підтримали 3705 киян. Також за гроші з «Громадського бюджету» мають оновити гематологічне відділення Київської міської клінічної лікарні №9, навчити 10 000 киян говорити англійською та підшукати нове приміщення на першому поверсі для Деснянського РАЦСу.

Читайте також: Бюджет участі: як київська громада вперше розподіляла бюджетні кошти

З транспортних «урбаністичних» проектів, за попередніми даними, фінансування отримають пілотні острівці безпеки на вулицях та перехоплюючі велопарковки вздовж «синьої» гілки метро. Також за кошти «Громадського бюджету» мають створити інклюзивну «Зону здоров’я» та пляжі на Русанівській косі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button