Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Компанія «Солар Чорнобиль» на майданчику Чорнобильської АЕС розпочала зведення першої сонячної електростанції потужністю 1 МВт, повідомляє Ecotown.

chnpp.gov.ua

«На даний момент на територію будівництва завозять технічне оснащення, відбувається встановлення баластових блоків під металоконструкції, виконується встановлення плит під стовбури огорожі, ведуться підготовчі роботи перед монтажем металоконструкцій, установка баластного фундаменту під комплектні трансформаторні підстанції», – йдеться в повідомленні прес-служби Державного спеціалізованого підприємства «ЧАЕС».

chnpp.gov.ua

В процесі будівництва встановлять 3762 сонячних модулів. Річна продуктивність СЕС «Солар Чорнобиль-1» становитиме 1024 МВт. Для розміщення технічного оснащення електростанції використовуються системи кріплень і фундаменти, які були спеціально розроблені з урахуванням місця і радіологічної безпеки.

Електростанція є спільним проектом консорціуму компаній Rodina – Enerparc AG. Вони планують реалізувати проекти відновлюваної енергетики на територіях, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Раніше «Хмарочос» повідомляв, що український інвестор побудує в Чорнобильській зоні сонячну електростанцію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button