Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В Києві на Подолі руйнується об’єкт культурної спадщини, повідомляє «Сегодня».

facebook.com/groups/podol.my.home

На вул. Щекавицькій, 19/33 знову почав осипатися триповерховий будинок, що є об’єктом культурної спадщини. Цеглини з будинку падають на проїжджу частину, на фасаді посередині — величезна тріщина. Будівля вже довгий час не має даху та частини стіни, що може бути причиною обвалу.

Начальник управління з питань НС КМДА Роман Ткачук розповів, що будинок знаходиться у приватній власності. Крім того, його неодноразово намагались перепродати. «На об’єкті вже працювала профільна комісія і зобов’язала власника, щоб він негайно виконав роботи з розбирання частини будинку, як мінімум аварійний кут. Іншого варіанту немає, оскільки будівля аварійна і є ймовірність обвалення», – розповідає Ткачук. Представник власника будівлі запевнив, що вони готові виконати всі необхідні роботи. Якщо цього не буде зроблено до кінця тижня, роботи проведуть без власника, але він буде зобов’язаний заплатити за них.

Директор департаменту культури КМДА Діана Попова запевняє, що будинок на вул. Щекавицькій врятують. «Бувають випадки, коли частину будинку розбирають через його аварійний стан, а потім заново відновлюють. Наприклад, так було з однією із старовинних будівель на вул. Микільсько-Ботанічній, яке потім відновлювали по фото і кресленнях», – пояснює директор.

Додамо, що будинок на вул. Щекавицькій, 19/33 був побудований в ХІХ столітті. З 1994 року будинок взято на облік як об’єкт культурної спадщини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button