Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство внутрішніх справ України опублікувало запропоновані зміни до правил дорожнього руху.

avtohata.net

10 листопада МВС опублікувало пропозиції змін правил дорожнього руху. Як зазначає Урядовий портал, зміни в сфері безпеки дорожнього руху на засіданні Кабінету міністрів України презентував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Серед основних змін, які пропонує МВС – обмеження швидкості руху в населених пунктах. Таким чином з 60 км/год ця відмітка знизиться до 50 км/год, на зразок Європи та США. «Просте порівняння: при швидкості 60 км/год – зупинковий шлях становить 55 метрів, а ймовірність летального результату при зіткненні із пішоходом – 82%. Натомість при швидкості 50 км/год – зупинковий шлях складе 40 метрів, а ймовірність летальних наслідків знизиться до 20%», – пояснює Міністр внутрішніх справ.

Таким чином, пропонується ввести покарання строком до трьох років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років для нетверезих водіїв, які спричинили ДТП та заподіяли тілесні ушкодження середньої тяжкості. У свою чергу для водіїв, що перебували в стані алкогольного чи інших сп’янінь, спричинили ДТП та спричинили важкі тілесні ушкодження чи загибель людини – пропонують позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Ще одним важливим пунктом є зміна штрафів за низку адміністративних правопорушень.  За перевищення максимально дозволеної швидкості руху більше, ніж на 50 км/год, установити штраф 3400 гривень (зараз штраф за це правопорушення 510 гривень). Таку ж суму передбачає штраф за залишення місця ДТП.

Для осіб, що не мають права керувати транспортом штраф з 510 грн збільшиться до 10 200 гривень, у разі повторного порушення – 40 800 гривень. За керування транспортним засобом особою, що позбавлена цього права, сплачуватиметься штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

Окрім цього, в МВС пропонують впровадити фото/відеофіксацію порушень дорожнього руху. Перше водійське посвідчення видаватиметься на 2 роки, після закінчення цього строку буде відбуватись заміна на постійне посвідчення терміном на 30 років.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button