Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В листопаді 2017 року на острові Саадіят в ОАЕ відкрили музей Louvre Abu Dhabi.

Louvre Abu Dhabi було створено в рамках інтернаціональної домовленості 2007 року між Об’єднаними Арабськими Еміратами та Францією. Музей зводили впродовж 10 років, на нього витратили близько 2,4 млрд дирхамів (приблизно $653 млн).

Louvre Abu Dhabi є незалежною інституцією, яка має право використовувати назву французького Лувру 30 років та 6 місяців. Окрім цього, згідно з домовленостями, музей має право протягом 10 років брати з архіву французького музею експонати для виставки.

Архітектором музею став француз Жан Нувель. Площа будівлі 8,600 кв м. Тут є приміщення для постійних виставок, тимчасові виставкові галереї, дитячий музей, архів, реставраційні майстерні, громадські простори, адміністративна будівля, ресторан, кафе, магазин.

В музеї всього 12 галерей, що розміщені в 55 білих будівлях, які за словами архітектора утворюють «музейне містечко в морі».

Одним з основних елементів будівлі став купол діаметром 180 метрів з 7850 отворами, що дозволяють сонячному світлу потрапити в будівлю. «Сонячне проміння, яке проходить наскрізь, створює неймовірний ефект. Я прагнув, щоб така «парасолька» встановлювала між небом метафізичні відношення», – розповідає архітектор. Купол складається з восьми металевих шарів загальною товщиною сім метрів, його вага – 7 500 т.

Ціна квитків в Louvre Abu Dhabi – 60 дирхамів (приблизно 453 грн) для дорослих старших ніж 22 років, та 30 дирхамів (приблизно 217 грн) для молодих людей віком від 13 до 22 років. Безкоштовним є вхід для дітей молодших 13 років, журналістів та людей зі спеціальними потребами.

Фото: louvreabudhabi.ae

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button