Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23513 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Таллінні відбувся архітектурний конкурс на реконструкцію кварталу у центрі міста. Переможцем стало бюро DAGOpen, повідомляє Рostimees Tänane Leht.

У червні 2017 року Департамент міського планування та Спілка архітекторів Естонії оголосили архітектурний конкурс на реконструкцію центральної вулиці Таллінна. В рамках проекту буде реконструйовано Будинок Торгівлі (Tartu Kaubamaja). За словами віце-мера Таллінна Андрія Новіка, ця будівля була технічно важкою для реконструкції, а її місце розташування суттєво ускладнило майбутній проект.

Переможцями конкурсу стало архітектурне бюро DAGOpen спільно з іспанським бюро Bakpak. Проект-переможець має назву City Break; Згідно з ним Будинок Торгівлі перетворять на універмаг і його площа збільшиться в 2,5 раза, на бульварі Рявала з’явиться офісна будівля та підземна стоянка.

«Ми хотіли принести щось нове та відмінне у міський простір Таллінна і водночас добре пов’язане з околицями міста. Початкове завдання було складним, враховуючи багато технічних вимог, поточних детальних планів території, а також центральне та доволі чутливе розташування будівлі в центрі Таллінна, тому ми спробували дуже широкий спектр варіантів. Багато сучасних будівель досить інтровертні і закриті, новий універмаг буде відкритий і тісно взаємодіятиме з міським та вуличним простором. Ми представили ідею атріуму, який виводить з будівлі магазини та кафе назовні. Таким чином, універмаг – це не просто торговельний центр, а й місце зустрічі», – розповіли автори проекту.

Член журі Яак Хуймеринд зазначив: «Мені здається, найсильнішою частиною даного проекту є внутрішній простір. Сходи, що тягнуться догори, каскад ескалаторів, які починаються зі сторони парку Таммсааре і проходять наскрізь увесь Kaubamaja. Це грандіозно».

Додамо, що всього на конкурс було представлено 15 проектів. Призовий фонд склав 55 тисяч євро.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button