Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» розпочинає реконструкцію кінотеатру імені Гагаріна.

kyivcity.gov.ua

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» розпочинає проектні роботи для реконструкції будівлі кінотеатру імені Гагаріна на вул. Щусєва, 5, повідомляє прес-служба КМДА. З коштів міського бюджету у 2017 було виділено 1 млн гривень на проектні роботи.

За словами заступника голови КМДА Олександра Спасибка, кількість поверхів будівлі буде збільшено до п’яти. Це відбуватиметься внаслідок надбудови адміністративно-офісної частини, у якій розмістяться теле- та радіостудії, а також приміщення для редакцій «Телеканалу «Київ», «Радіостанції “Голос Києва”» та газети «Вечірній Київ». Реконструкція колишнього кінотеатру необхідна, оскільки будівля та територія перебувають в аварійному стані, що може призвести до руйнування конструкцій.

«Будівля збереже свою історичну функцію кінотеатру – на першому поверсі розмістяться два кінозали на 66 та 48 місць з сучасним обладнанням, просторим фойє, допоміжними приміщеннями та безбар’єрним доступом для всіх груп населення», – зазначив директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Вячеслав Непоп.

Додамо, що кінотеатр було споруджено у 1971 році, але проіснував він лише до 1993 року. Згодом в будівлі розміщувався ресторан з більярдним клубом, після цього продовольчий ринок, у 2001 будівлю намагались передати Українській православній церкві. Починаючи з 2007 року будівля не експлуатується та руйнується.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button