Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23473 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Найзеленішою столицею Європи з населенням понад 2 мільйонів людей став Київ, повідомляє Archdaily.

archdaily.com

Міський та лісовий дослідник Phillipp Gärtner вирішив скласти список «найзеленіших» міст Європи. Перед дослідником постало питання, яку європейську столицю можна вважати найзеленішим містом.

В своєму дослідженні автор використовував супутникові знімки, до яких застосував метод визначення типів пікселів, назвавши його Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) (Індекс Нормалізованої Різновидності рослинності). NDVI аналізує отримані результати 43 міст, щоб визначити, чи цільова область містить живу рослинність чи ні. Для точності та логічності дослідження, аналізована площа в кожному випадку – 5-мільний (приблизно 8 км) радіус навколо офіційного центру міста.

philippgaertner.github.io

Згідно з результатами, вищий показник кількості рослинності переважає у маленьких столицях, які не надто урбанізовані. В свою чергу, індекс рослиності в прибережних містах також низький, з огляду на те, що вони в основному децентралізовані. Саме тому,  Phillipp Gärtner склав список з обидвами типами міст – де населення переважає 2 мільйони людей та найзеленішою приморською столицею.

Київ згідно з NDVI посів перше місце у списку «Найзеленіших міст Європи з населенням понад 2 мільйони» за кількістю живої рослинності. Його індекс – 0.389. Для прикладу, індекс Берліну – 0.246, а Лондону – 0.135.

philippgaertner.github.io

Першу позицію в списку «Найзеленіших прибережних міст» зайняло Монако, з індексом – 0.439. На другому місці опинилась столиця Норвегії, індекс Осло – 0.436.

philippgaertner.github.io

Найзеленішою столицею Європи визнано Сараєво, його індекс склав 0.677. Останнє місце за кількістю рослиності в столиці зайняли Афіни з індексом 0.087.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button