Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Міністерство інфраструктури опублікувало програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року.

cfts.org.ua

Як зазначає міністр інфраструктури України Володимир Омелян на порталі ЦТС, документ регламентує розподіл 5% Дорожнього фонду, що будуть спрямовані на безпеку дорожнього руху. Очікується спрямування коштів у розмірі:
у 2018 році – 1629,8 млн грн;
у 2019 році – 2558,9 млн грн;
у 2020 році – 3489,9 млн грн.

При підготовці документу було враховано міжнародні рекомендації. Заплановано заходи в 5 ключових сферах, які також називають «П’ять «Е» дорожньої безпеки»: інфраструктура (Engineering), освіта (Education), правозастосування (Enforcement), невідкладна допомога (Emergency response) та наукова оцінка (Evaluation).

Серед інноваційних для України заходів, що представлені в документі, заплановані масові точкові інтервенції на дорогах, які знизять швидкість руху, убезпечать пішоходів, знизять ризики лобових і бокових зіткнень. За три роки планується побудувати 500 кільцевих розв’язок, 1000 безпечних наземних переходів з острівцями безпеки і точковим освітленням і близько 175 гальмівних острівців на в’їздах до населених пунктів. На це передбачено понад 300 мільйонів гривень у 2018 році, та понад 2 млрд грн в цілому.

За рекомендацією Євросоюзу та Світового Банку, місця концентрації ДТП будуть фізично убезпечувати автомобілістів, змінюватимуться дизайни дороги, створюватимуться розділювачі дороги. На запровадження системи автоматичного контролю швидкості виділять близько 900 мільйонів, із яких 300 мільйонів – у наступному році.

Плануються також масові просвітні заходи для учасників руху. На них передбачено понад 380 мільйонів гривень на найближчі три роки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button