Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23518 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

До 2020 року в Борисполі має почати працювати сміттєпереробний завод.

portal.lviv.ua

В кінці вересня міська адміністрація Борисполя підписала меморандум з американськими інвесторами про будівництво сміттєпереробного заводу в місті, повідомляє Delo.UA. Орієнтовна вартість будівництва – 20 млн доларів. Як зазначає заступник мера міста Микола Корнійчук, при підписанні договору, інвесторами були висунуті дві умови. По-перше, американці готові переробляти сміття за умови, що місто його збиратиме. По-друге, всі витрати на переробку сміття інвестори беруть на себе.

Завод буде розрахований на переробку ста тисяч тонн сміття в рік. В свою чергу Бориспіль буде навантажувати його лише на 1/3. Сміття будуть звозити з сусідніх районів – Баришівського і Березанського, а також з Києва. Зазначимо, що в Києві працює сміттєспалювальний завод «Енергія». Переробка одного кубічного метру сміття коштує 80 грн, а їх захоронення – 20 грн. «Поки діють такі тарифи на захоронення, компанії будуть звозити сміття на сміттєзвалище. Проте, вже зараз зрозуміло, що вони переповнені та повністю вичерпали свої ресурси», – зазначає Корнійчук.

Також, заступник мера Борисполя повідомив, що після відкриття сміттєпереробного заводу, бориспільське звалище буде закрито. Частину сміття, яке там знаходиться, перероблять завдяки технології газифікації. «Тверді відходи спалюються при температурі 800-1200 градусів, потім енергія перетворюється в електрику, яке буде продаватися в електромережу за зеленим тарифом, як енергія від сонця і вітру», – розповідає Микола Корнійчук.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button