Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Стартап українця, який створює модульні будинки за допомогою 3D-принтера, отримав понад 8 тисяч попередніх замовлень в США.

passivdom.com

PassivDom – стартап, розроблений Максимом Гербутом. Підприємець родом з Маріуполя. Будинок являє собою цілісну конструкцію, що надрукована на 3D-принтері без швів і склеювання. За словами автора проекту, будинок не потребує фундаменту та має міцну конструкцію. З огляду на неї, його можна перевозити з місця на місце та встановлювати будь-де.

«Розуміння того, з чого друкувати будинок, прийшло далеко не відразу. В ході експерименту взяли карбон, склопластик, скловолокно, поліуретан, пінне скло та інші матеріали. В результаті вийшов досить міцний композитний матеріал», – розповідає Максим Гербут, повідомляє Національний промисловий портал.

passivdom.com

Особливістю такого будинку є низькі тепловтрати. Для обігріву та охолодження оселі вистачить електроенергії від сонячних батарей на даху.

На даний момент стартап має понад 8000 заявок на попередні замовлення. Вже на початку 2018 року до нових будинків заселяться перші 100 мешканців. Окрім цього, з нового року запрацює виробництво будинків в місті Ріно, штат Невада, США.

passivdom.com

Додамо, що засновник стартапу PassivDom вже увійшов до рейтингу інноваторів Центральної та Східної Європи за версією Google і Financial Times. Також він має намір створити найтепліший у світі будинок та увійти з ним до Книги рекордів Гіннеса.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button